Samarbejder

Uden alle vores venner var vi aldrig nået hertil!

Takket være en masse lokale kræfter, er der liv og aktiviteter hele året rundt på Købmandsgården. Vil du være med?

Doverodde Købmandsgårds Venner

Doverodde Købmandsgårds Venner er en støtteforening for Doverodde Købmandsgård.

Foreningens mål er:

  • At være samlingssted for Doverodde Købmandsgård
  • At støtte tiltag til at fremme driften og udviklingen af aktiviteterne på Doverodde Købmandsgård

Doverodde Købmandsgårds Venner hjælper med at sprede budskabet om denne perle ved Limfjorden og de mange gode tilbud på stedet, og de hjælper med praktiske ting ved forskellige events.

Doverodde Købmandsgårds Venner er hvert år vært for forskellige arrangementer for at fastholde lokal interesse og opbakning til Doverodde Købmandsgård.

Indmeldelse i Doverodde Købmandsgårds Venner kan ske ved henvendelse til formanden Jørgen Stefansen eller kasseren Karin Nikolaus, mail: karin.nikolaus3@gmail.com eller pr. tlf. 40 93 90 80.

For medlemskontigentet på 175 kr. får du foruden medlemskabet også adgang til SMK Thy og dermed gratis adgang til udstillingerne i Købmandsgården.

Formand for vennerne: Jøren Stefansen: jstefansen97@webspeed.dk

Vikingeskabslauget

Vikingeskibslauget på Doverodde Købmandsgård består af brave svende, som, selv bygger deres skibe. Derfor har vi på Doverodde Købmandsgård vikingeskibet Thor liggende. Påbegyndelsen af Thor startede i 2003 og i 2005 stod skibet sejlklart.

Lauget
Neessund vikingeskibslaug stiftedes i september 2002. Formålet var at bygge et vikingeskib og igangsætte sejlads med skibet.

Byggeriet fandt sted i en værftsbygning ved Limfjordscentret og skibet, som fik navnet THOR, blev søsat fra Doverodde den. 4 september 2005.

Den økonomiske støtte til bygningen af skibet har lauget fået fra private sponsorer, Friluftsrådet og EU.

Vikingeskibslauget har løbende bådebyggerprojekter kørende i værftet.

Lauget ønsker at formidle den traditionelle nordiske bådebygger metode med klinkbyggede både. Der bygges for øjeblikket en limfjordssjægt, en fjordpram og en ”norsk pram”.

Laugets aktiviteter kan følges på Facebook: Neessund Vikingeskibslaug, hvor laugets kontaktinformationer også findes.

 

Sydthy Bådlaug

Fra Doverodde Havn driver Sydthy Bådelaug vandsport for unge optimistsejlere, under opsyn af instruktører og om torsdagen i hver uge, sejles der distancesejlads for de lidt større både, hvor mottoet ”at deltage og få frisk luft”, er det vigtigste.

En eller to gange om året, afholder lauget fælles tursejlads, hvor deltagerne mødes i Hyttefadet, for at tilrettelægge stedet, som skal besøges på dagens togt. Disse togter er inspirerende og spændende, med rigtig godt socialt samvær imellem de sejlende deltagere.

Sydthy Bådlaug har det daglige opsyn med Doverodde Havn, alt efter aftale med Thisted Kommune.