17. december 2022: Julemarked på Doverodde Købmandsgaard

 

 

Kom og mød de lokale producenter og køb alt hvad du har brug for til jul lørdag

den 17. december kl. 10-17.

Entre billet :  voksen 50 kr.

børn 25 kr.

Aktiviteterne er gratis.

 

Sammen med Regional madkultur sørger vi for, at du kan handle al din julemad lokalt.

   Derudover vil der være masser af aktiviteter for børn og voksne – bageværksted, naturværksted, julegave værksted, klippe-klistre, fuglemad, pandekager over bål, julemand og meget mere.

Vi gør hele gården julehyggeligt med lys, juletræer, musik og masser af godt julehumør.

Så sæt X i kalenderen og kom i julestemning.

Om Markedet

Hvis du er til glæde, jul og super dejlig hygge, så er julemarked i Doverodde Købmandsgård stedet der kan give dig alle tre ting på en gang.

Lyden af julesangene, de strålende julelys og det store juletræ skaber en varm og charmerende atmosfære i den gamle Købmandsgård. Der er masser af boder i pakhuset, naturvejlederens gaveværksted i salen, bolsjeværksted fra Thisted Ungdomskole i købmandsgården, bageværksted i købmandsgården, SMK Thy kreativværksted i pakhuset, ansigtsmaling, hestevognskørsel, bålhygge i gården med pandekager, gløgg, julemanden kommer sejlende forbi med lækkerier til børnene og en masse andre ting.

Julemarkedet er en særlig tid for alle. Det er en tid og et sted, hvor familier og venner mødes for at nyde den festlige julestemning, kigge rundt i boderne og købe juledekorationer, lækker mad og drikkevarer. Der er ofte også levende musik og underholdning. Julemarkedet er derudover et godt sted at finde unikke og håndlavet julegaver til venner og familie.

For mange mennesker er julemarkedet også en tid til at reflektere over året, der er gået, og til at se fremad mod det kommende år. Det er en begivenhed som skaber minder og samler familier og hyggen ét sted.

Bageværkstedet i Købmandsgården

Vi åbner vores eget bageværksted, hvor alle børn kan komme og hjælpe med at bage vanilje kranse, pebernødder og specier. Det bliver så godt og hyggeligt, så kom og vær med. Der vil være lidt smagsprøver til at tage med hjem. Når man har betalt indgangs billetten er dette gratis.

Bolsjeværkstedet i Købmandsgården

Thisted Ungdomsskole kigger forbi og vil hjælpe alle børnene med at lave bolsjer. Der vil dufte af forskellige smage i vores eget bolsjeværksted og der vil være lidt smagsprøver til at tage med hjem. Når man har betale indgangs billetten er dette gratis.

 

Naturvejlederens gaveværksted

Kom ind i Doverodde salen, som er omdannet til et stort naturværksted. Her vil Naturvejlederen Thomas hjælpe med at lave julegaven til mor, far eller bedsteforældrene. Du kan lave lysestager, gevirsmykker, brændte smykker, birke juletræ, snitte nissenøgleringe, lave trænisser og til og fra mærker. Når man har betalt indgangs billetten er dette gratis.

Bålhygge ved fjorden

Vi omdanner græsset ned til fjorden til et hygge sted med bålfade, hvor man kan lave pandekager og skumfiduser. Her kan du få varmet fingrene samtidig med du kan vente på at julemanden ligger til ved kajak broen og har julegodter med. Når man har betale indgangs billetten er dette gratis.

Male værkstedet på 3.sal i Siloen

Kom og besøg male værkstedet på 3.sal i Siloen. Her kan du male forskellige figurer på muleposer og få pyntet ansigtet med en omgang ansigtsmaling af vores dygtige ansigtsmaler. Måske du vil være en nisse, trold, løve, eller et juletræ. Når man har betale indgangs billetten er dette gratis.

 

SMK Thy kreativværksted i pakhuset

Slip fantasien og nysgerrigheden løs! Leg arkitekt for en dag og design din egen bygning med farvestrålende papir, piberenser, garn, metaltråde, stof, pap, ispinde, perler i tusindvis, fjer, guld og sølvpapir og meget mere. Byg dit drømmeslot, en husbåd eller dit helt eget kunstmuseum. Du kan også tegne, male og lave collager. Savner du inspiration, kan du få hjælp af en kunstner i værkstedet. Når man har betale indgangs billetten er dette gratis.

 

Julemanden

kommer sejlende til Købmandsgaard egen bro (kajak bro) kl. 14:00.

Du kan se og møde ham på vores gårdplasen. Han har  slik med til børn.

Regional Madkultur

Thy-Mors

Virksomhedsmedlemmer

Vi er omkring 55 virksomhedsmedlemmer af Regional Madkultur Thy-Mors, som alle brænder for de lokale fødevarer.

Specialiteter

Morsø Oliemølle

Morsø Oliemølle producerer ægte koldpresset rapsolie af rapsfrø fra lokale producenter.

Chokoladekurven

Specialbutik og åben café om sommeren med lokal is, håndlavet chokolade og special produkter fra Thy og Mors.

Trdynen i jorden v/Trine Sund Kammersgaar

Trynen i jorden er et lille økologisk landbrug i Thy, hvor jeg (Trine) har økologiske grise på mark året rundt.

 

Grøn Thy

Velkommen til GrønThy. Hos os kan du købe bæredygtige og sprøjtefrie grøntsager i mere 80 forskellige afskygninger.