Café

Åbningstider

Fjordstræde 1, Doverodde
DK 7760 Hurup Thy
Find vej

Restaurant Købmandsgaarden

Hos os er der plads til dybe vejrtrækninger og lav puls

Frokosten er lavet på den rigtige måde med gode råvarer, som nænsomt og kærligt bliver tilberedt af dygtige folk. Vi er grundige i at udvælge råvarer i god kvalitet, og vi foretrækker at handle lokalt, økologisk og dansk, når det kan lade sig gøre. Smagen har altid første prioritet. Vi bager vores eget brød og du finder det ikke magen til andre steder.

Vores oksefars til Kvægbondens burger bliver leveret af Gyrup Gård. På markerne omkring gården Gyrup går de langhårede køer af racen Galloway med deres små kalve, og indenfor i løsdriftsstalden er ungdyrene ved at vokse til og blive smagfuldt kød. Som Nicolaj Nicolajsen siger, ”kvaliteten må altid stå i første række – at den er økologisk er en selvfølge”.

Vores grisefars til frikadeller bliver leveret af Trynen i jorden, som ligger i Sønderhå, hvor grisene og bonden nyder livet på markerne omkring Thy Økobær. Trynen i jorden lægger stor vægt på glæden ved at levere kød af god kvalitet, som vi kender oprindelsen og historien på. Det er noget de rigtigt gerne vil give mulighed for at opleve. At bringe mennesker tættere på den mad de spiser og der er tænkt over meningen ved at give dyrene et godt liv. Som landmanden Trine siger ”økologiske grise og mad man kan forstå”.

Vores grisefars til frikadeller bliver leveret af Trynen i jorden, som lægger i Sønderhå, hvor grisene og bonden nyder livet på markerne omkring Thy Økobær. Trynen i jorden lægger stor vægt på glæden ved at levere kød af god kvalitet, som vi kender oprindelsen og historien på. Det er noget de rigtigt gerne vil give mulighed for at opleve. At bringe mennesker tættere på den mad de spiser og der er tænkt over meningen ved at give dyrene et godt liv. Som landmanden Trine siger ”økologiske grise og mad man kan forstå”.

Vores grønt får vi leveret fra GrønThy. Respekt er et nøgleord i GrønThy. Respekt for den jord vi dyrker, respekt for de råvarer vi avler, respekt for hinanden og respekt for tiden. Her i GrønThy har vi valgt at bruge små maskiner og håndkraft under vores dyrkningsproces for at bevare jorden så fin og uberørt som muligt. Vi ynder at være kreative sammen og finde nye muligheder. På den måde bliver vores fællesskab vigtigt og ingen er stærkere end det svageste led. Vi har fokus på nænsom dyrkning og forædling af bæredygtige, usprøjtede grøntsager, bær og frugt af højeste kvalitet.

Læs mere om Trynen i jorden her
Læs mere om Thy Økobær her

Menuen lige nu

Kager/desserter

 

Hjemmelavet flødebolle
fra Chokoladekurven, Thisted

1 stk. 22 kr.
4 stk. 80 kr.

 

Hjemmelavet trøffel
fra Chokolenten, Hanstholm

1 stk. 18 kr.
4 stk. 65 kr.

Hjemmelavet æblekage
med flødeskum, makroner

38 kr.

Husets kringle

38 kr.

Bolle med ost

28 kr.

Frisk revet æblekage med flødeskum, makroner

38 kr.
Blommepie med flødeskum 38 kr.

Rabarbertrifli
med crème, makroner, flødeskum

38 kr.

 

 Burger og sandwich

Fiskemandens sandwich
sprød salat, tomat, agurk, fiskefilet, rejer, æg, kaviar, dressing
98 kr.

Bondemandens sandwich
med cheddarost, salsa, guacamole

94 kr.

Kvægbondens burger

sprød salat, tomat, syltede rødlød, Gyrupgård oksebøf, dressing, kartoffelfritter med chilimayo

149 kr.

Købmandens kyllingeburger
sprød salat, agurkesalat, syltede rødløg, tomat, paneret kylling, pesto, kartoffelfritter med chilimayo

149 kr.

Varme og kolde retter

Gammeldags æggekage fra Doverodde Købmandsgård
med pølser, bacon, tomat, agurk, purløg
89 kr.

Købmandens platte
hjemmelavet “Trynen i jorden-frikadeller” frikadeller med kartoffelsalat – rejer med æg, mayonnaise -varm leverpostej med bacon, champignon – rugbrød, brød, smør

139 kr.

Fiskemandens platte
2 slags sild, karrysalat – stor fiskefilet, marinerede tranebær, citron – fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade – rugbrød, brad, smør

139 kr.

Vegetarretter

Fyldte pandekager med fransk bondesalat + brød
pandekage med spidskål og edamame bønner – fransk bondesalat med forskellige bønner, cherrytomat, rødløg, olie- & eddikedressing
94 kr.

Købmandens vegetarburger
sprød salat, tomat, agurk, rødløg, krydderurter, kikærtebøf, guacamole, kartoffelfritter med chilimayo

139 kr.

Børnemenu

Små frikadeller med pomfritter 64 kr.
Kyllingespyd med pomfritter 64 kr.
Fiskefilet med pomfritter 64 kr.

Vine

Hvidvin

Robuie Nature
Nature de Roubié Blanc er elegant strågul i glasset med diskrete grønlige reflekser. Duften er frisk og frugtrig og op af glasset strømmer noter af friske citroner, akacieblomster og grapefrugt, noter der går igen i smagen.

1 glas 50 kr.

1 flaske 159 kr.

Roubie Nature Chardonnay
Smuk strågul kåbe med gyldne nuancer, en fin, elegant og kompleks næse og subtile aromaer af tro-pisk frugt, melon mv. Denne chardonnay kendes på den skønne balance mellem det fyldige og det friske.
1 flaske 169 kr.
Riesling, Alsace 1 flaske 174 kr.

Rødvin

Robuie Nature

Nature de Roubié Rouge er elegant, medium krydret og fyldig. Farven er kirsebær-lilla med strålende refleksioner. Duften er med aromaer af røde bær som moreller, kirsebær og hindbær.

1 glas 50 kr.

1 flaske 159 kr.

L’Auratae Nero d’Avola

Druerne til denne tankmodnede vin dyrkes nord for Marsala på Siciliens vestkyst, hvor de høstes i starten af oktober. En blød og rund vin med intens frugtsmag. Vinen har en kraftig duft af mørke mod-ne kirsebær og blommer. Smagen er intens med noter af modne, røde bær.

1 flaske 169 kr.

Stülb Spätburgunder, Mosel
Denne elegante Spätburgunder fra Klaus Stülb i Mosel er en oplevelse. Blød, frugtrig og et virkeligt godt glas. Serveres kølig og er i øvrigt en fin ledsager til fisk.

1 flaske 174 kr.

Rosé

Roubie Nature
Smuk – vel klassisk sydfransk – laksefarvet rosé. Brilliant og rent. I næsen finder du aromaer af jord-bør og kirsebær. Mineralsk og skøn smag af sommer.

1 glas 50 kr.

1 flaske 159 kr.

L’Auratae Rosé
L’Auratae Rosé har en særdeles indbydende duft og smag af friske jordbær. Smagen er blød og velintegreret med noter af røde bær og rød grapefrugt. Den er den perfekte ledsager til den lettere mad samt retter med fisk og lys sauce.
1 flaske 169 kr.

Alkoholfri

Mousserende Romance en blanc 

1 flaske 169 kr.

Romance en rosé. 1 flaske 169 kr.

Drikkevarer

Økologiske øl, 33 cl.
Thy Pilsner, Thy Humle
25 kr.
Øl
Thy Pilsner, Thy Classic, Thy Porse
25 kr.
Specialøl
Thy Havre, Thy Rug, Thy Spelt
35 kr.
Sodavand
Thy Hyldeblomst, Rabarber, Appelsin, Cola, Lemon, Danskvand
20 kr.
Saft
Thy Økobær, Thya, æblemost, jordbær
25 kr.
Kildevand 15 kr.
Fra Thylandia
Klithede Snaps, Lynghonning Bitter, Whiskylikør, Gin
2 cl. 49 kr.
Kaffe

1 kop 22 kr.

1 kande 58 kr.

The

1 kop 22 kr.

1 kande 58 kr.

Chokolade
med flødeskum og miniskumfiduser

1 kop 28 kr.